Zoals bij de meeste mensen bekend is, is het momenteel niet mogelijk om in teamverband te biljarten in de avondcompetitie. Dit geldt voor zowel de Koninklijke Bond als de Kempische bond. Doordat de horecagelegenheden om 22.00 uur de deuren moeten sluiten is het niet mogelijk om met teams een complete wedstrijd te spelen. En dat geldt natuurlijk ook voor ons thuishonk De Kraanvogel. Helaas, het is niet anders …….. 

Ook de PK-wedstrijden van de Koninklijke bond zijn voorlopig in een ander jasje gegoten. De geplande wedstrijden worden nu uitsluitend op zaterdag en zondag gespeeld, en wel overdag. Ook het aantal deelnemers in de poules is teruggebracht van 8 naar 6 spelers zodat ook deze wedstrijden tijdig afgesloten kunnen worden. 

Het is te hopen dat er op niet al te lange termijn weer mogelijkheden komen om wedstrijden in de avondcompetitie te gaan spelen. Hier ziet het echter voorlopig niet naar uit. 

We zullen u via mail of deze site op de hoogte houden van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

In verband met de gezondheidstoestand van Peter van der Heijden heeft het c-1 team zich genoodzaakt gezien zich terug te trekken uit de competitie van de KNBB.

De leden en reserves zagen zich niet in staat tot het spelen van een volwaardige competitie.
Dit in verband met te voorziene bezettingsproblemen bij het team.
Jammer, maar helaas. 

Wij wensen Peter veel sterkte en beterschap in deze toch al moeilijke tijd.

Ondanks de onzekere tijden in verband met Covid-19 zijn de competities van zowel de KNBB als de KBB weer gestart.
Bij de Kraanvogel worden de voorschriften in verband met Corona nageleefd. Hand ontsmetten bij binnenkomst, 1,5 meter afstand houden en aanmelden door middel van een briefje invullen is noodzakelijk. Consumpties worden door het personeel aan tafel gebracht. 

Voor de KNBB is een nieuwe start gemaakt met een geheel nieuwe competitie. Er hebben zich voor het seizoen 2020-2021 3 c-3 teams aangemeld. Zij gaan in de verschillende klassen spelen. Ook is een c-1 team aangemeld voor de nieuwe competitie.
Er hebben zich weer diverse spelers aangemeld voor deelname aan de PK-wedstrijden om zodoende hun individuele kunnen te tonen in het libre, bandstoten en 3-banden.

 Voor de KBB worden de afgebroken competities van het seizoen 2019-2020 nog afgewerkt. Deze wedstrijden staan op de agenda voor september en oktober 2020. Hierna zal een verkorte, nieuwe competitie voor het seizoen 2020-2021 worden gestart.
Zoals het er nu voor staat, zullen ook in het seizoen 2020-2021 1 3-banden team, 2 libre teams op vrijdag en 1 libre team op zaterdag de nieuwe competitie ingaan.

Het is Jan Tholen gelukt om voor het tweede opvolgende jaar kampioen te worden tijdens het Ad Kokx Open Eersels Driebanden Kampioenschap.

We weten dat Jan in 2018 ongeslagen kampioen werd. Hij won al zijn wedstrijden in de poule en zette zijn zegereeks voort door 7 wedstrijden tijdens het finale-weekend te winnen. Maar het ene jaar is het andere niet zoals elke biljarter weet. Dit jaar waren er andere tegenstanders die ook gebrand waren op een overwinning. Jan, die 31 caramboles moest maken, ging voortvarend van start en won zijn eerste 2 wedstrijden. In de derde ronde liep hij echter averij op Hij verloor van Piet Castelijns waardoor hij zijn koppositie op de ranglijst verloor aan een goed spelende Jan van der Heijden. Maar Jan kennende gaat hij vol voor de overwinning. In de vierde ronde stuitte hij op Leo van de Ven. Tegen Leo kwam er een gelijk spel uit, zodat Jan weer een punt liet liggen. Maar ook Jan van der Heijden verloor zijn partij. Dit had tot gevolg dat na vier wedstrijden Leo de nieuwe ranglijstaanvoerder werd met 6 punten uit 4 wedstrijden. Van de twee volgende wedstrijden verloor Leo en een. Jan Tholen en Jan van der Heijden wonnen hun beide wedstrijden waardoor na zes wedstrijden Jan Tholen opnieuw aan kop kwam met 9 punten op de voet gevolgd door Jan van der Heijden met 8 punten. De laatste wedstrijd werd een echte finale. De winnaar zou zich kampioen mogen noemen. Uiteindelijk bleken beide spelers echter aan elkaar gewaagd hetgeen resulteerde in een gelijk spel zodat de punten gedeeld moesten worden. Jan Tholen was Ad Kokx Open Eersels Driebanden Kampioen 2019!

De totale uitslag van het kampioenschap:
  1 Jan Tholen 10 punten
  2 Jan van der Heijden 9 punten
  3 Jan Jansen  8 punten
  4 Leo van de Ven 8 punten
  5 Joke Jacobs  6 punten
  6 Marcel Burzacca 6 punten
  7 Ton Vervoort 5 punten
  8 Piet Castelijns 4 punten

De deelnemers aan de uitgestelde finale van het Ad Kokx Open Eersels Driebanden Kampioenschap 2019 zijn bekend.
Hieronder een overzicht van de spelers, reserves, speeldata en aanvangstijden. 

Finalisten: Caramboles:
1 Ton Vervoort 17
2 Jan Tholen 31
3 Joke Jacobs 14
4 Jan van der Heijden 12
5 Jan Jansen 21
6 Marcel Burzacca 14
7 Leo van de Ven 18
8 Piet Castelijns 16
     
1e reserve: Ad Welten 16
2e reserve: Bart Rombouts 12

De speeldata zijn: 
Vrijdag 27 september 2019             aanvang: 19.00 uur
Zaterdag 28 september 2019           aanvang: 11.00 uur
Zondag 29 september 2019             aanvang: 11.00 uur

De spelers dienen 15 minuten voor aanvang van de wedstrijden aanwezig te zijn.

Afmeldingen zo spoedig mogelijk doorgeven aan Toon Somers op tel. 06-47952046.
De (tussen) standen zijn te vinden op: www.dekraanvogel.com

Wij wensen alle spelers een sportief en succesvol biljartweekend toe.

Dit jaar wordt voor de 35-ste keer het Ad Kokx Open Eersels Driebanden Kampioenschap georganiseerd door Biljartvereniging De Kraanvogel.
Dit toernooi kenmerkt zich door de altijd gezellige voorronden die gevolgd worden door een immer spannende finale.
De inschrijving staat open voor iedereen die graag biljart en liefhebber is van het driebanden spel. Het is een open kampioenschap dus ook deelnemers uit andere plaatsen dan Eersel zijn van harte welkom.
Vorig jaar eiste Jan Tholen met grote overmacht de titel voor zich op. Wie zal er in 2019 in staat zijn hem van de troon te stoten?
Maar ook in de voorrondes kunnen al verrassende uitslagen te noteren zijn.
Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per deelnemer.
De voorronden worden gespeeld op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en vrijdagavond, en starten vanaf maandag 27 mei 2019. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.
Er wordt in de voorronden in poules van 5 personen gespeeld.
Bij de inschrijving kan men een voorkeursavond waarop men wil spelen opgeven.
Hiermee wordt bij de poule-indeling zoveel mogelijk rekening gehouden.
Vanuit de poules wordt er gewerkt naar een finale met 8 spelers die onderling gaan uitmaken wie zich Eersels Driebanden Kampioen van 2019 mag noemen.
De finale wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019.
We starten dan op vrijdag om 19.00 uur en op zaterdag en zondag om 11.00 uur.

Inschrijven, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, moyenne en e-mailadres kan tot en met zondag 19 mei 2019 op het onderstaande adres.
Café Biljart Zalencentrum Sporthal De Kraanvogel, Hoolstraat 34 te Eersel,
e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De Kraanvogel is telefonisch bereikbaar op 0497-512055.
VandaagVandaag5
Deze weekDeze week49
Deze maandDeze maand92
TotaalTotaal50516