In sporthal De Kraanvogel haalden de biljarters van het C1-team de keus uit het foedraal voor de returnwedstrijd tegen het sterke team van 't Vrijthof Libre uit Oirschot. In de aanvangspartij moest Rinus Vorstenbosch met een te spelen moyenne van 2,22 75 caramboles maken tegen Jan v.d.Biggelaar, die met een moyenne van 4,55 slechts 30 caramboles meer hoefde te produceren.
Vooraf leek dat een kansloze missie en de Oirschottenaar, die via het bandstootkampioenschap goed ingespeeld aan de start kwam, leidde dan ook vanaf de start tot aan de finish, die hij na 20 beurten bereikte met een moyenne van 5,25. Dat leverde 't Vrijthof Libre een 15 – 4 voorsprong op en dwong Wim van Pelt en Peter van der Heijden in de achtervolging, eveneens tegen spelers met een hoger moyenne.
Wim van Pelt reageerde in de tweede beurt met een serie van 22 op de opening van Nol van Stralen van 21 en pakte in de zesde beurt met een reeks van 24 de leiding in de partij om die, ondanks een opleving van Nol (28 in de dertiende beurt) niet meer af te staan: Met 15 – 7 in wedstrijdpunten was de achterstand van 11 met 8 punten teruggebracht. Als Peter v.d.Heijden erin zou slagen om het gaatje van 3 punten te overbruggen in zijn partij tegen Henk v.d.Leeden zou een gelijkspel of zelfs een kleine overwinning nog tot de mogelijkheden behoren.
Henk wilde het duidelijk niet zo ver laten komen en had Peter na 9 beurten op een schijnbaar onoverbrugbare achterstand gezet: 121 tegen 40 caramboles. Maar toen toonde Peter opnieuw zijn veerkracht en omdat Henk meende het even wat rustiger aan te kunnen gaan doen, was een goed scorende Peter na 18 beurten aan zijn 105 te maken caramboles. Met 8 punten in de gelijkmakende beurt redde Henk op het nippertje de remise, waardoor het verschil van 3 in stand bleef: 36 – 33 voor de bezoekers uit Oirschot. De revanche voor de partij uit de heenronde, die De Kraanvogel met 41 – 30 had gewonnen, was daarmee een feit.

Het seizoen wordt op maandag 3 april besloten met een thuiswedstrijd tegen Karper '83.
Aanvang van de wedstrijd: 19.00 uur

VandaagVandaag6
Deze weekDeze week6
Deze maandDeze maand206
TotaalTotaal50893