De echte biljartkenners waren naar De Kraanvogel gekomen voor de derby tegen buurvereniging Dubac 2 uit Duizel en in de drie partijen waren drie verschillende spelvormen te bekijken.
Jo Roest ging tegen Rinus Vorstenbosch voortvarend van start en noteerde na vijf beurten een 50 – 9 voorsprong via series van 17 en 28, maar daarna stokte de productie van de Bladelnaar in Duizelse dienst en kon Rinus met series van tweemaal 8 en eenmaal 9 aanklampen. Pas in de tweeentwintigste beurt rondde Jo met een serie van 15 de 100-punten-kaap om het karwei 6 beurten later definitief te klaren: 115 caramboles met een moyenne van 4.10. Rinus maakte 60 caramboles en eindigde op een moyenne van 2.14 zodat er geen bonussen werden verdiend. Stand na de eerste partij: 8 – 12 voor de vrienden van Dubac.
De bezoekers richtten vervolgens hun aandacht op de spelsoort libre grote hoek, waarin Jos Bierens voor de zware opgave werd geplaatst van maar liefst 230 caramboles, terwijl Wim van Pelt mocht volstaan met 105 punten in het libre met de kleine hoek. Volgend jaar, als Jos de tijd heeft gevonden om wat meer te trainen, zal die opgave niet minder zwaar zijn, maar nu was het een mission impossible: Ondanks mooie series van 47, 24 en 31 van Jos streek Wim na 14 beurten de winst- en de bonuspunten op met een moyenne van 7,5. Jos speelde met een moyenne van 11 net niet voldoende voor de bonus, waardoor de stand na twee partijen was omgebogen in een 23 – 18 voorsprong voor De Kraanvogel.
Men ging eens goed zitten voor het klapstuk van de avond: Alleskunner Adri Dijkmans moest 255 caramboles maken in de spelsoort groot-kader 57/2 tegen Peter v.d.Heijden 105 in het libre. Zo zeker als de Bank van Engeland reeg Adri de punten aaneen en na series van 76 in de derde en 62 in de achtste beurt stond het 162 tegen 18 en was de afloop eigenlijk al zeker. Omdat Adri het in de periode daarna wat rustiger aan deed, kostte hem dat uiteindelijk nog de bonus en Peter miste op een carambole na zijn zevende punt en het gelijkspel. Einduitslag 29 – 30 voor Dubac 2 na een bijzonder geslaagde biljartavond.
Op donderdag 16 februari, woensdag 22 februari en woensdag 15 maart staan er uitwedstrijden voor het Kraanvogelteam op het programma tegen respectievelijk het Groen Koffiehuis, Rond 50 en Mierlo.
Pas op maandag 20 maart speelt De Kraanvogel weer thuis tegen 't Vrijthof Libre uit Oirschot.

VandaagVandaag5
Deze weekDeze week5
Deze maandDeze maand205
TotaalTotaal50892