Rinus Vorstenbosch, Wim van Pelt en Peter van der Heijden ontvingen op maandag 16 januari het sterke team van D'n Babbel 2 met Gerrit v.d.Sande, Ad van Mol en Luc Mandiau.
Rinus' tegenstander, Gerrit v.d.Sande, startte overdonderend en had na 6 beurten al meer dan de helft van zijn benodigde caramboles verzameld. Jammer voor hem stokte de productie toen wat en kon Rinus aanklampen. De winst ging uiteindelijk met 12 wedstrijdpunten naar de sympathieke man uit Wintelre, maar Rinus wist door een knap slotoffensief zijn bonuspunten op te halen en er 11 wedstrijdpunten tegenover te stellen.
Daarna was het de beurt aan Wim van Pelt, die zich nog maar al te goed herinnerde hoe Ad van Mol hem in de eerdere ontmoeting in 4 beurten met een serie van 118 opzij zette. Maar in de spelsoort libre grote hoek, waarnaar Ad na de eerste seizoenshelft is gepromoveerd, is het maken van hele grote series americaine aanzienlijk moeilijker. Wim kwam in de zesde beurt met een serie van 25 aan de leiding, maar Ad antwoordde met 48 en nam daarna met series van 32 en 26 de leiding over. Toch wist Wim met een serie van 28 als eerste zijn benodigde caramboles te verzamelen en klampte Ad zich met een serie van 32 in de gelijkmakende beurt aan de laatste strohalm vast: gelijkspel, maar Wim haalde de bonus op en verzamelde 14 wedstrijdpunten tegen 11 voor Ad.
Peter van der Heijden stond in de slotwedstrijd voor de moeilijke opgave om de voorsprong van 25 tegen 23 vast te houden tegen een Luc Mandiau, die de week daarvoor met een partijmoyenne van 23 en een serie van 111 had laten zien de vorm te pakken te hebben. Toen de talrijk aanwezige toeschouwers goed en wel zaten, gaf de Belgische rijkswachter onmiddellijk zijn visitekaartje af: met 18, 23 ,35 ,1 en 102 verzamelde hij via zijn prachtige techniek 179 caramboles in 5 beurten. Peter, die met 3 missers en twee enen had geopend, stond toen op 2! Iedereen die Peter niet kent dacht aan een gelopen race, maar Peter maakte van enkele mindere beurten van Luc gebruik om met series van 11, 28 en 16 aan een moyenne van 5,61 en dus 3 bonuspunten te komen. Winnen zat er echter niet meer in en toen Luc in de dertiende beurt de partij uitmaakte was vriend en vijand het erover eens dat het een genot was om onze Zuiderbuur met zijn prachtige bovenhandse techniek de piqué en de massé te zien uitvoeren. Na een schitterende biljartavond had iedereen vrede met de winst van het team uit Wintelre: 34 – 38. 

De eerstvolgende thuiswedstrijd van De Kraanvogel is op maandag 6 februari tegen Dubac 2 met Adri Dijkmans, kader 57/2, Jos Bierens, libre grote hoek en Jo Roest, libre kleine hoek.
Prima gelegenheid voor de echte biljartliefhebbers om verschillende aspecten van de sport te komen bekijken.
Aanvang van deze wedstrijd: 19.00 uur.

VandaagVandaag7
Deze weekDeze week7
Deze maandDeze maand207
TotaalTotaal50894