In het seizoen 2015 – 2016 speelt voor het eerst in de geschiedenis van de Eerselse biljartvereniging “De Kraanvogel” een van haar teams in de hoogste libreklasse van de Koninklijke Nederlandse BiljartBond. 

Het team, bestaande uit Rinus Vorstenbosch, Peter van der Heijden en Wim van Pelt zal het wekelijks opnemen tegen de beste libre- en kaderspelers uit het district Kempenland. 

De thuiswedstrijden vinden om de veertien dagen plaats op de maandagavonden vanaf 19.00 uur in sporthal De Kraanvogel. Geïnteresseerde biljartliefhebbers kunnen daar de beste biljartspelers uit de regio bewonderen, van hun spel genieten en wellicht nog wat leren. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. 

Voor Rinus Vorstenbosch en Peter van der Heijden betekent het een eerste kennismaking met de hoogste libreklasse, Wim van Pelt heeft in die klasse al vier seizoenen ervaring als lid van het team van De Ster uit Hoogeloon. In deze klasse mag tot een moyenne van 15 libre gespeeld worden, komt men daarboven moet men achtereenvolgens libre grote hoek, kader 38/2 of kader 57/2 spelen. Adrie Dijkmans van het team Dubac 2 was vorig seizoen de enige speler, die het kader 57/2 speelde, maar dit seizoen keert in die spelsoort ook de Belg Luc Mandiau na een afwezigheid van een seizoen terug als speler van het team D'n Babbel 2.

Op maandag 7 september speelt het team van De Kraanvogel de eerste thuiswedstrijd tegen De Karper '83 uit Helmond, dat waarschijnlijk zal verschijnen met de libristen Jan van der Steen en Peter van de Linden en de 38/2 kadrist Harrie Vogels.

VandaagVandaag6
Deze weekDeze week6
Deze maandDeze maand206
TotaalTotaal50893