Jos Bierens opende de debatten namens de sympathieke ploeg uit Duizel, maar tegen Wim van Pelt kon hij zijn opdracht, 230 caramboles in de spelsoort libre grote hoek, niet volbrengen. Ondanks een serie van 43 bleef hij op 191 steken op het moment, dat Wim de wedstrijd besliste: Voor het eerst in dit seizoen kwam De Kraanvogel aan de leiding: 15 tegen 8 wedstrijdpunten.
Evenveel caramboles, maar dan in de spelsoort kader 57/2 waren vervolgens de opdracht voor Adri Dijkmans in zijn partij tegen Peter v.d.Heijden en dat bleek voor de Duizelse alleskunner geen enkel probleem. In achttien beurten maakte hij het karwei via onder andere een prachtige serie van 76 af.
Peter bleef in dat geweld steken op 73 en daarmee waren de rollen in de wedstrijd omgedraaid: 23 tegen 21 voor Dubac.
De beslissing moest vallen in de laatste partij van de avond, waarin Rinus Vorstenbosch namens De Kraanvogel de meubelen moest zien te redden in zijn partij tegen Jo Roest. En Rinus begon voortvarend aan zijn opdracht, met zeer rustig en beheerst spel bouwde hij tot aan de arbiterwissel een afgetekende voorsprong op tegen Jo, die maar niet in zijn ritme wist te komen.Maar toen Rinus begon te beseffen, dat hij de winst voor het grijpen had, stokte op een of andere manier zijn productie en kwam Jo beetje bij beetje dichterbij om tenslotte in 27 beurten met 12 – 8 toch nog de winst voor Dubac binnen te slepen. Eindstand 35 – 29 voor Dubac, dat zich hiermee in de hogere regionen van de ranglijst handhaaft.
De volgende uitwedstrijd is op dinsdag 11 oktober tegen de Biljartakademie aan de Alblasstraat in Eindhoven, aanvang 19.00 uur.

 

VandaagVandaag5
Deze weekDeze week5
Deze maandDeze maand205
TotaalTotaal50892