Gezellig druk was het in sporthal De Kraanvogel bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, de derby tegen de buren van Dubac 1. Veel biljartliefhebbers hadden de gang naar deze wedstrijd gemaakt om het kaderspel 57/2 van Piet van Dooren te bewonderen, die in de laatste partij de degens zou kruisen met Peter van der Heijden.
De eerste partij van de avond tussen Rinus Vorstenbosch en Theo Verwimp was er een met een speciale lading, doordat de laatste voorheen voor De Kraanvogel uitkwam en beide spelers teamgenoten zijn in het recreantenteam van BC Eersel 1.
Rinus kwam in deze partij slechts schoorvoetend uit de startblokken en keek na 9 beurten al tegen een forse achterstand (29 – 6) aan, die hij vervolgens wist terug te brengen tot een verschil van 14 in de achttiende beurt. Theo Verwimp haalde echter met series van 17 en 8 en het keurige moyenne van 3,26 de winst voor Dubac binnen.
Ep Visser hield tegen Wim van Pelt met ruim spel zijn verdediging op orde, bleef gevrijwaard van een grote serie van zijn tegenstander en haalde in 22 beurten de winstpunten op.
En toen de kaderlijnen waren getrokken ging iedereen er eens goed voor zitten: Peter van der Heijden, de bandspeler bij uitstek, tegen Piet van Dooren, een van de meest technische kaderspelers van de C1-klasse. Gedurende een groot deel van de wedstrijd was het een gelijkopgaande strijd en naar het einde toe leek het aantal van 255 te produceren caramboles voor Piet net iets te veel gevraagd, maar toen Peter in de 23e beurt met een serie van 17 op 1 carambole van het einde strandde,maakte Piet het karwei met een prachtige serie van 31 af en bracht de eindstand 42 – 20 in het voordeel van Dubac op het wedstrijdformulier.
In de eerstvolgende thuiswedstrijd neemt De Kraanvogel het op maandag 3 oktober op tegen het team van het Groen Koffiehuis uit Geldrop. Aanvang 19.00 uur, de toegang is gratis.

 

VandaagVandaag5
Deze weekDeze week5
Deze maandDeze maand205
TotaalTotaal50892