t Vrijthof Libre is al wekenlang in zeer goede vorm en de mannen uit Oirschot lieten daar in de confrontatie met De Kraanvogel geen enkele twijfel over bestaan.
Acht beurten mocht Rinus Vorstenbosch dromen van een mooi resultaat, hij stond toen met 23 -3 voor in zijn partij tegen Jan v.d.Biggelaar, maar toen de gewestelijk bandstootfinalist op dreef kwam was er voor Rinus geen houden meer aan. Onder meer door een knappe serie van 40 werd het karwei in 23 beurten in Oirschots voordeel beslist: 95 tegen 40 caramboles, 12 – 5 in wedstrijdpunten na de eerste partij.
Henk v.d.Leeden, die in de laatste weken onder andere gevestigde grootheden als Johan Martens en Adri Dijkmans over de knie legde, liet opnieuw zien, dat de trainingspartijtjes met zijn kopman hun vruchten beginnen af te werpen. Wim van Pelt was volstrekt kansloos in de 10 beurten die hem gegund werden door de speler, die er geen enkele moeite mee had om meer dan het dubbele van zijn moyenne te spelen. Daarmee liep de achterstand voor De Kraanvogel op naar 27 tegen 7 wedstrijdpunten en was er op voorhand voor Peter v.d.Heijden geen redden meer aan tegen kaderspeler Piet Machielsen, die na vijf beurten al 85 caramboles op het scorebord had staan. Met 82 caramboles in de laatste vier beurten bezegelde de Oirschotse klasbak het lot van Peter, die eveneens sterk eindigde met series van 19, 11, 10 en 15 en daardoor een prachtig moyenne van 6,76 bereikte.
De eindstand 42 – 18 in het voordeel van de mannen uit Oirschot bevestigt, dat er voor de mannen van De Kraanvogel op deze avond geen eer te behalen was.
Op 16 maart speelt het team in Mierlo tegen de club van die naam en de eerstvolgende thuiswedstrijd is op maandag 21 maart tegen D'n Babbel 2 met onder meer de Belgische kadrist Luc Mandiau en Ad van Mol, die een prachtige serie americaine kan spelen, in de gelederen.
De wedstrijd begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

VandaagVandaag7
Deze weekDeze week7
Deze maandDeze maand207
TotaalTotaal50894