Het was gezellig in De Smis. Ondanks de concurrentie van PSV – Manchester United waren de biljartliefhebers naar Duizel getogen om de wedstijden Dubac 1 – De Ster en Dubac 2 – De Kraanvogel te bekijken.
De partij tussen Adrie Dijkmans en Wim van Pelt was naar voren geschoven, maar dat zal niet de reden geweest zijn van het moeizame begin: 16 – 7 na zes beurten. Adrie klaagde, dat hij de ballen niet zijn wil kon opleggen en Wim moet duidelijk nog wennen aan het spel tegen kadristen. Pas in de 25e beurt wist Wim de serie americaine te leggen, maar in plaats van uit te spelen stokte de serie na 39 caramboles op een vastligger. Met serietjes van 11 en 16 wist Wim uiteindelijk te finishen: 12 tegen 8 voor De Kraanvogel.
Peter van der Heijden trof het vervolgens slecht, dat Jos Bierens er erg op was gebrand zijn slechte competitiebegin goed te maken. Na een zwak begin: 2 caramboles uit de eerste vier beurten speelde Jos zeer geconcentreerd onder andere via series van 46, 70, 33, 22 en 32 in 15 beurten naar zijn eindtotaal van 230. Peter, weliswaar regelmatig scorend met mooie caramboles, kwam niet echt in zijn spel en bleef steken op 57, waarmee de stand van de wedstrijd kantelde naar 23 -17 in het voordeel van Dubac.
Maar gelukkig beschikte De Kraanvogel over een geheim wapen: Rinus Vorstenbosch speelde tegen Ep Visser een zeer goede, regelmatige partij met meerdere series van 6 en 7, waarmee hij de overwinning in 31 beurten naar zich toe wist te trekken met een moyenne van 2,41.
Hij wist daarmee zijn team in veilige haven te loodsen: eindstand 32 – 28 voor De Kraanvogel.

Op woensdag 30 september speelt De Kraanvogel de volgende uitwedstrijd bij De Bakker in Hoogeloon tegen het team van De Ster met Albert Sol, Cees van Loon en Peter van Erp.
Aanvang 19.00 uur, de toegang is gratis.

VandaagVandaag7
Deze weekDeze week7
Deze maandDeze maand207
TotaalTotaal50894